31 Aralık 2009 Perşembe

Yeni Yıla Yeni Sürümlerle Pardus




Pardus yeni yıla hem masaüstü hem de kurumsal kullanıcılarını sevindirecek iki yeni deneme sürümünü yayınlayarak giriyor.
Tüm Pardus kullanıcılarının uzun bir süredir heyecanla beklediği, Çalışan CD'nin deneme sürümü, Pardus 2009.1'in tüm yeni özellik ve güncellemelerini de içerecek şekilde kullanıma sunuluyor. Aynı gün içinde, kurumsal pazarda önemli gelişme ve başarılara imza atan Kurumsal serinin yeni ürünü Pardus Kurumsal 2'nin deneme sürümü de görücüye çıkıyor.

Pardus 2009.1 Çalışan CD Özellikleri
En son KDE teknolojilerinin kullanıldığı Çalışan CD'yi bilgisayarınıza takıp çalıştırdığınızda, Mozilla Firefox ile İnternet'te gezebileceğiniz, KMail ile e-postalarınızı okuyabileceğiniz, Amarok ve SMPlayer ile çoklu ortam dosyalarını oynatabileceğiniz, OpenOffice.org ile tüm ofis işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz, herhangi bir sürücü tanıtma ya da kurulum işlemi ile vakit kaybetmeden her şeyiyle tam bir işletim sistemi hazır olarak sizleri karşılıyor.
Aynı zamanda Pardus Çalışan CD, içerdiği disk analiz ve kurtarma araçları ile hasar görmüş sisteminizi onarmanız da dahil daha birçok işi gerçekleştirebileceğiniz önemli bir işleve de sahiptir.

Her zaman olduğu gibi Pardus Çalışan CD deneme sürümünü FTP sunucularında yer alan ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/calisan/2009.1/ adresinden indirebilirsiniz.

Pardus Kurumsal 2 Sürümü Görücüye Çıkıyor
2005 yılı başından bu yana bireysel kullanıcılara yönelik ürünler yayımlamakta olan Pardus Projesi, bireysel kullanıcılarına sunduğu
avantajları önümüzdeki aylarda kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini ön plana çıkaran yeni bir sürüm dizisiyle sunmaya başlıyor. Deneyimli bir ekip tarafından geliştirilen ve Mayıs 2010'da kararlı sürümünün yayımlanacağı Pardus Kurumsal 2'nin ilk deneme sürümü ise bugün kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Masaüstü ortamı olarak kararlılığını ve sağlamlığını kanıtlamış olan KDE 3.5 sürümünün seçildiği Kurumsal 2, güncel Pardus 2009 altyapısını kullanıyor. Yeni görselleri de içeren deneme sürümünde; web tarayıcısı olarak Mozilla Firefox 3.5.6, ofis yazılımı olarak ise OpenOffice.org 3.1.1.5 teknolojileri yer alıyor.

Donanım altyapısını sağlayan Linux çekirdeğinin 2.6.31.9 sürümünün dâhil edildiği Kurumsal 2, en güncel donanımları kolayca tanıyarak kullanıcıya sorunsuz bir masaüstü deneyimi sunuyor.
Her zaman olduğu gibi Pardus Kurumsal 2 deneme sürümünü FTP sunucularında yer alan ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/corporate2/ adresinden indirebilirsiniz.
Bu vesileyle Pardus Projesi, projenin başından bugüne dek destek ve emek veren herkese özgürlük dolu bir yıl diler.

Kaynak

EkleBunu Sosyal paylaşım Butonu

0 yorum:

Yorum Gönder