4 Aralık 2009 Cuma

PlayStation 4 Çok Yakında Geliyor




Yakında piyasaya çıkması beklenen PS4 ile ilgili söylentiler artarken, bu yazımızda beklenen PS3 – PS4 karşılaştırmasını yaptık.


Gittikçe artış gösteren Play Station fanatizmi, en son PlayStation 3′ün piyasaya sürülmesiyle daha da güçlenmişti. Henüz bu akım popülerliğini yitirmeden, PS4′ün çok yakında geleceği haberleri piyasada dolanmaya başladı.

Sony tarafından yapılan açıklamaya göre, PlayStation 4 ile birlikte, büyük tasarım değişiklikleri yapılacak, ancak piyasaya çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi verilmeyecek.

Piyasada dolaşan haberlere ve söylentilere göre, CELL işlemciler, PS3′te kullanılıyor, ancak PS4′te kullanılmayacak. PS4 işlemcisinin IBM tarafından geliştirilmekte olan POWER7 işlemcisi olacağı yönündeki kanılar gittikçe artıyor. Bir aralar kullanılacak işlemcinin IntelXeon olacağı düşünülüyordu.

IBM POWER7 işlemcilerinin 2010 yılında piyasaya çıkması bekleniyor ve bu işlemciler sunucularda kullanılmak için geliştiriliyor. POWER7 işlemcilerinin, PS4′te daha az maliyetle uyarlanması bekleniyor.

PS4 işlemcisinin 6 veya 8 çekirdekli olması, 24MB veya 32MB’a sahip L3 önbellekleri olması bekleniyor. Bu çekirdeklerin herbiri 4 komutu aynı anda çalıştıracak.

PS4′ün PS3′e göre daha güçlü bir donanıma sahip olması, kapasitesi 15 GFLOP olan PS3 işlemcilerine nazaran PS4 işlemcilerinin 200 GFLOP’a kadar çıkması bekleniyor.

PS4 için kullanılacak grafik yongası, tüm PSP’lerin grafik yonga üreticisi olarak seçilen Imagination Technologies olarak seçilmiş. PS4 grafik yongası olarak, PowerVR 6 serisi kullanılacak.

PS4′ün henüz piyasaya çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi verilmezken, 2012′de konsolunun hazır olması, 2010′da ise kullanılacak donanımların piyasaya çıkması bekleniyor.

EkleBunu Sosyal paylaşım Butonu

0 yorum:

Yorum Gönder