25 Aralık 2009 Cuma

OpenOffice.org'dan Çağrı

Ülkemizde "OpenOffice.org Türkiye" adı ile faaliyetlerini sürdüren grubumuz başta çeviri, web sayfası, wiki, forum, e-posta listeleri ve verdiği eğitim seminerleri ile OpenOffice.org hakkında Türkçe içerikli belge oluşturulmasına, OpenOffice.org bileşenlerinin dilimize çevrilmesine ve daha fazla kullanılmasına katkı sağlıyor.

Yaklaşık bir yıldır, ülkemizin en büyük özgür yazılım platformu olan Özgürlükİçin ile çeşitli işbirlikleri yaparak, kullanıcılarımızın daha fazla bilgilendirilmesine yönelik çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız. Tüm bu çabalarımıza rağmen faaliyetlerimizin yeterli olmadığını düşünüyor ve %100 gönüllülük esasına dayalı yürütülen faaliyetlerimizde sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

Türkçe içerikli belge oluşturmanın yeni başlayan kullanıcılar ve OpenOffice.org'a geçmeyi düşünenler için ne derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Gönüllü çalışmalarda kaliteli insan kaynağını oluşturmanın ve ortaya bir iş çıkartılmasının ne denli zor olduğunun farkındayız ve bu zorlukları sizlerin destekleriyle aşabileceğimize inanıyoruz.

Nasıl katkı sağlayabilirim?

Faaliyetlerimizin çeşitliliğini, aşağıda maddeler halinde özetlemeye çalışalım.

1. Çeviri grubu: Bu gruptaki arkadaşlarımız İngilizce'den Türkçe'ye çeviri faaliyetlerini yürütüyor. OpenOffice.org'un kullanıcı arabiriminin çevirisi şu an itibariyle %100 oranında gerçekleştirilmiş durumda. OpenOffice.org ile ilk kez tanışanların sıkça kullandığı Yardım (Help) bölümüyse henüz istenilen seviyede değil. Eğer İngilizce'nize güveniyor ve bu konuda bize destek vermek istiyorsanız, sitemizdeki iletişim formunu kullanarak kısa bir özgeçmişinizi göndermeniz yeterli olacak.

2. Wiki grubu: Bu gruptaki arkadaşlarımız OpenOffice.org hakkında Türkçe içerikli eğitim belgeleri hazırlıyor. OpenOffice.org'u günlük işlerinde sıkça kullanan ve konuya hâkim olduğuna inanan arkadaşlarımızı bu çalışma grubumuza bekliyoruz.

3. Forum grubu: Hepimizin yakından bildiği forum ile ilgili arkadaşlarımızın bulunduğu gruptur. Kullanıcılarımızın sorularına en kısa sürede doğru cevaplar verilmesini sağlamak isteyen katkıcılarımızı bu grupta görev almaya davet ediyoruz. Bu arada tüm Pardus kullanıcılarını forumumuza üye olmaya çağırmayı da unutmuyoruz :).

4. Web grubu: Ana web sayfamızın bakım, güncelleme v.b. işlemlerini yapan arkadaşlarımızın bulunduğu gruptur. Özgürlükİçin portalıyla eşzamanlı haberleri yayınlayan ve çeşitli faaliyetlerimizin duyurusunu yapan katkıcılarımız, bu grupta faaliyet gösteriyor. Çalıştığı firma/kurumda OpenOffice.org kullanmaya başlayan kullanıcılarımızın ve firmalarının başarı hikâyelerinin yayınlanmasını sitemiz üzerinden yapıyoruz. Bu alanda katkı yapabilirim diyorsanız, kapılarımız sonuna kadar açık.

5. E-Posta listeleri: Farklı konularda oluşturulmuş listelerimiz, doğrudan katkıcılarımız tarafından yönetiliyor Siz de e-posta listelerine katkı sağlamayı düşünüyorsanız, bize bir mesaj atmanız yeterli olacak. Tüm kullanıcılarımızı e-posta listelerimize üye olmaya davet ediyoruz. OpenOffice.org hakkında tüm gelişmelerini ve çözüm önerilerini ilk duyan siz olmak istiyorsanız, e-posta listelerimiz yine sizi bekliyor :).



6. Seminer grubu: Ülkemizdeki çeşitli eğitim kurumlarında ve istekli firmalarda eğitim amaçlı düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz seminerlerde görev alan arkadaşlarımız bu grupta faaliyetlerini yürütüyor. Eğer siz de "Bildiklerimi diğer kullanıcılara aktarmak istiyorum ve gezmeyi seviyorum" diyenlerdenseniz, sizi aramızda görmek isteriz.

7. Geliştirme grubu: Özellikle Java ve C/C++ bilgisi iyi olan ve kod yazarak katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarımızın bulunduğu çalışma grubudur. Şu an itibariyle pasif durumda olması sebebiyle bu grup için gönüllü arkadaşlarımız kendi ekiplerini kurarak bize başvurduklarında, gerekli yönlendirmeyi ve bilgilendirmeyi yapacağız.

Birçok farklı platformda çalışabilen ve hızla gelişen OpenOffice.org için "katkı sağlayamam ancak en azından kullanırım" diyen arkadaşlarımızın da bize geri dönüşler sayesinde isteklerini iletmeleri, yeni sürümlerde daha yetenekli bir OpenOffice.org'un oluşması için önemli bir destek sağlayacak.

Sizleri aramıza bekliyoruz!

Kaynak

EkleBunu Sosyal paylaşım Butonu

0 yorum:

Yorum Gönder